Sommer-prosjektet på hytta

Vi er så heldige å ha en veldig gammel hytte, i alle fall relativt gammel i norsk målestokk. Våre barn er 5. generasjon på dette stedet på knausen hvor forfedre antakeligvis så seg ut den beste utsikten og slo seg til akkurat der.

Saltvannet i vindkastene hadde spist opp det meste av panelet over lang tid, og planen om å fikse litt her og bytte en plank der viste seg å være mer enn tafatt. Det ble ny plank på hele huset utvendig, og en litt mindre vegg med glass veranda måtte helt av, så litt innvirkning får oppussingen også innvendig. Det er innvendig hytte interiør jeg vil skrive om nå, for jeg blir så glad over å se hvor lite som skal til noen ganger for å friske opp et interiør, og gjøre det litt hyggeligere ved hjelp av maling og stoffer, samt en sjonglering med allerede eksisterende ting og tang. Hytta er 100 år gammel og vel så det, og mye av innredningen er originalt fra den tiden, siden det ble plass bygget. Alt dette er beholdt, så det som er byttet ut er stort sett sofa og senger. Da vi byttet senger for 15 år siden var det trolig senger fra den gang alt ble bygget på begynnelsen av 1900- tallet som var her, og noen av sengene brukes ennå i gjestehytte (!) og smårom.

Stolseter får nytt trekk

To gamle stoler i bjerk er en god inspirasjonskilde for gyldne toner, de varmer opp, og jeg la planer om å snu de blå og hvite tonene i hytta mot en varmere og mer gylden palett, gjerne med lyse grønt, og hvis noen bruk av blåtoner innen i stuen så så jeg for meg lyse blå som en mulig kandidat. Disse stolene hadde et lyseblått vevet trekk, men selv om de ser ganske fine ut på bildet, så var det fristende å bytte til en varm eggeskallfarget tekstil med gyllen beige striper. Dette stoffet fant jeg en stor rull av på et marked, og det har vært med meg hjem fra England, for så nå å havne på en gammel hytte ved sjøen;).

Gamle herlige møbler

Alt som skal til noen ganger er et trylleslag med malepenselen. Det er noe med å skape den stemningen. Gamle rammer med solbrun patina, en gammel kikkert, eller en lysestake med grønn gammel stearin som ser ut til å ha grodd fast…. alt ser freshere og mer interessant ut mot “renere” flater.

Det passet veldig fint med en varm hvit tone mot de gamle tingene. Skinn etuier og rammer så plutselig ekstra nydelige ut. Gammelt skinn er min favoritt, særlig når det får stå frem i et litt “rent” uttrykk.

Ny Fargepalett

Det viktigste for meg når jeg starter en kreativ prosess, er å ha noen bilder i hodet, stemningen jeg ønsker å skape, eller rettere sagt gjenskape. Inspirasjon for den nye fargepaletten i hytta var bla. det gamle rotting bordet på glass-verandaen som er trukket i en vakker tekstil under glassplaten og falmet av solen. Så er det stoffene jeg har samlet på en stund bare fordi jeg liker de, mesteparten fra markeder i England som jeg har brukt masse tid på å finne, pratet med verdens hyggeligste mennesker, og tilslutt dratt med meg hjem. Sist, men ikke minst; naturen rundt stedet. Her er det hvite hus med grønne detaljer, siv i vannkanten og lange gamle brygger, svaberg og tang. Alt ligger jo klart. Også er det alle skattene på den gamle hytta da. De slutter liksom ikke å tyte frem fra skap og kott:)

Det passet veldig fint med en varm hvit tone mot de gamle tingene. Skinn etuier og rammer så plutselig ekstra nydelige ut. Gammelt skinn er min favoritt, særlig når det får stå frem i et litt “rent” uttrykk.

Se andre artikler

The House edit story

We have created THE HOUSE EDIT as a place to dream, indulge into English interiors and most of all inspire to create a personal home. We, Helene Arentz an Interior designer (left) and Cecilie Refsum an Interior and lifestyle photographer, both have a keen eye for English interiors, nature, culture and not to mention the special atmosphere and rich tradition of colour and pattern.

Kitchen dreams

Welcome to the house edit Kitchen. The House edit is a delightful journey pairing a Scandinavian clean and airy appearance with English elegant colour and texture.

Making an entrance

Nothing is like a warm smile and open arms when you meet somebody. To make a good first impression, you also need to dress for the occasion. When someone come to your home, you have the chance to invite them into your fairytale, and influence how they feel.